Home Blog Verhuur je je huis (bijvoorbeeld via Airbnb): Hoe zit het dan met je verzekeringen?
24 oktober 2017

Verhuur je je huis (bijvoorbeeld via Airbnb): Hoe zit het dan met je verzekeringen?

Het is inmiddels meer dan een trend; een huis huren of verhuren via (bijvoorbeeld) Airbnb. Maar, hoe zit het met schade die ontstaat tijdens de verhuurperiode? En hoe lang mag een huis in particulier bezit verhuurd worden? Bij reguliere opstal- en inboedelverzekering zal dit dienen te worden aangetekend en dan is het maar de vraag hoe de verzekeraar omgaat met premie en dekking…

Steeds meer mensen besluiten om in de vakantieperiode via (bijvoorbeeld) Airbnb een huis te huren of om het eigen huis te verhuren. Het verhuren van een eigen huis levert een leuke bijverdienste op. Een bijverdienste die snel kan verdampen als er tijdens de verhuur van de woning schade ontstaat. Want hoe zit het dan eigenlijk met de vergoeding? Kan de schade gewoon op de inboedel- en/of woonhuisverzekering geclaimd worden?

Standaard niet verzekerd
Op de inboedel- en de woonhuisverzekering is bij de meeste verzekeraars, schade die ontstaat tijdens verhuur van de woning niet standaard meeverzekerd. Wanneer een particulier zijn huis verhuurt, weet hij vaak niet dat dat door verzekeraars als een bedrijfsmatige activiteit wordt gezien. Dit kan bij melding van een schade tot teleurstelling en ontevredenheid leiden.

Omdat particuliere verhuur steeds vaker voorkomt, biedt Taylor Mates via verzekeringsmaatschappij Vereende hier dekking voor aan. Het gaat om dekking voor schade die tijdens normaal gebruik van de woning ook gedekt zou zijn. Dus als er waterschade of brand ontstaat tijdens de verhuurperiode, dan is dit verzekerd. Gaat de televisie kapot of raakt deze beschadigd door verkeerd gebruik dan is dit niet gedekt.

Wilt u meer informatie over de aanvullende dekking? Neem dan contact met ons op. 

Binnen kijken