Home Blog Tips om te besparen op uw autoverzekering
1 juni 2015

Tips om te besparen op uw autoverzekering

Voor de autoverzekering wordt gemiddeld een hoge premie in rekening gebracht. Hierdoor is dit de ideale verzekering om geld op te besparen. Kijk ook eens kritisch naar de dekking ten opzichte van de waarde van de auto.

Na de zorgverzekering is de autoverzekering voor veel gezinnen de verzekering met de hoogste maandelijkse premie. Op de maandlasten kun je eenvoudig besparen door samen met de tussenpersoon te kijken naar de mogelijkheden om de premie te drukken. Dit kan op twee manieren. Ten eerste kun je de huidige verzekering vergelijken met concurrerende verzekeraars. Ten tweede kun je de dekking in de polis aanpassen.

Besparen door te vergelijken

Tegenwoordig kun je op het internet binnen één minuut berekenen wat een autoverzekering kost, maar let op. Er moet namelijk niet alleen vergeleken worden op de premie, maar zeker ook op de voorwaarden. Er zijn bijvoorbeeld internetverzekeraars die lage premies offreren, maar waarbij de premie onredelijk sterk stijgt na één schade. Ook moet er gekeken worden naar de service. Wat doet de internetverzekeraar voor jou bij een schade? Een autoverzekering moet redelijk geprijsd zijn en de voorwaarden moeten gewoon goed zijn.

Laat Taylor Mates een vergelijking maken waarbij de kwaliteit en de prijs in de overweging wordt meegenomen. Vaak kun je eenvoudig een paar tientjes tot zelfs honderden euro’s per jaar besparen.

Past de dekking nog bij de auto?

Een nieuwe auto moet je WA/Casco verzekeren (all risks). Voor auto’s van een aantal jaren oud kan het beste worden overgestapt naar een goedkopere dekking. Dit komt doordat er in de WA/Casco verzekering voor de premiestelling wordt uitgegaan van de nieuwwaarde, maar een schade wordt afgewikkeld op basis van de dagwaarde. Hierdoor wordt de premiestelling van de WA/Casco verzekering voor een oudere auto te duur. Pas de dekking aan naar WA/Beperkt casco of zelfs naar uitsluitend de WA dekking.

Welke aanvullende dekkingen heb je extra nodig?

Aanvullende dekkingen brengen geen besparing in de maandelijkse lasten, maar door een ruime dekking kan het de kwaliteit van de autoverzekering wel ten goede komen. De meest onderschatte verzekering is de schadeverzekering inzittenden (SVI). Deze verzekering kost je maar een paar euro’s per maand, maar biedt een zeer ruime dekking bij schade aan de inzittenden. De meeste automobilisten kiezen voor de ongevallen inzittendenverzekering. Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit en overlijden van de inzittenden door een ongeval. De SVI gaat een stapje verder en keert ook materiële schade uit en biedt een ruimere dekking bij blijvende invaliditeit en overlijden. Inkomensverlies en medische kosten zijn bijvoorbeeld ook te verhalen op deze verzekering.

Binnen kijken