Home Blog Vakblad VVP interviewt Taylor Mates
18 mei 2017

Vakblad VVP interviewt Taylor Mates

In de nieuwste uitgave van VVP, het grootste vakblad in onze branche, een groot interview met Peter Taylor Parkins. “We zijn trots uitgenodigd te zijn, een signaal dat onze kwaliteit wordt opgemerkt en men nieuwsgierig is naar onze visie op zaken.”

‘Ondernemen is een voetbalwedstrijd spelen’

“We hebben een prachtig vak. Helaas maken we dit als adviessector zelden duidelijk aan jongere generaties. Jongeren weten vaak niet eens van ons bestaan af. Daarom geef ik graag gastlessen . Fantastisch als mijn boodschap overkomt en jongeren het belang van het adviesvak inzien en soms zelfs een baan als adviseur ambiëren. Als bedrijfstak hebben we jongeren te veel links laten liggen.” Aan het woord is Peter Taylor Parkins van Taylor Mates (Oss en Den Bosch). Vanaf scratch begonnen in 1990 telt het kantoor nu 26 werknemers die zich vooral toeleggen op het zakelijke segment.

Enkele passages uit het uitgebreide artikel:

“De huidige generatie jong volwassenen weten nauwelijks van het bestaan van het vak onafhankelijk assurantieadviseur af”

“Verzekeraars en de adviseurs mogen best wat meer eraan doen om ons mooie vak wat meer in beeld te krijgen bij studerende jeugd”

“Je moet het naar je zin hebben op je werk, immer bij een fulltime baan ben je de helft van je wakkere leven aan het werk”

“Als u bij Taylor Mates binnenloopt voel je direct dat er gewerkt wordt en zelfs het gevoel dat men dat voor u doet”

“De kracht van ons team is niets individueels, deze wordt gevormd door de samenstelling van de competenties en hun samenwerking”

“Ons vak bestaat bij gratie van de wil van de opdrachtgever om te outsourcen”

”Verzekeraars zijn erg intern gericht, het begrip ‘de klant centraal te stellen’ is vaak ver te zoeken”

“Communicatie naar verzekerden moet via de assurantieadviseur lopen. Deze kent de klant en de klant heeft hem daarvoor ook aangesteld”

 

Binnen kijken