Home Blog Scholieren op bezoek tijdens Jongeren Bedrijven Dag Oss
14 februari 2018

Scholieren op bezoek tijdens Jongeren Bedrijven Dag Oss

Een slordige 1.300 leerlingen van alle middelbare scholen in Oss stapten dinsdag 6 februari op de fiets voor de derde Jongeren Bedrijvendag Oss. Stuk voor stuk gingzen ze langs bij drie bedrijven voor een kijkje in de keuken. Het moet hen helpen straks de juiste profielkeuze te maken op school.

Taylor Mates was een van de liefst 115 bedrijven uit Oss en omgeving die mee deden aan de derde editie van de Jongeren Bedrijvendag. Alle sectoren zijn vertegenwoordigd: van techniek tot bouw, zorg, horeca en dienstverlening. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur krijgen scholieren te horen welke vaardigheden van pas komen bij het bedrijf. Dat moet hen helpen om binnenkort het goede vakkenpakket en profiel te kiezen.

Ook wij gooiden onze deuren wagenwijd open voor het talent van de toekomst. Want de meeste jongeren weten nauwelijks wat een financieel adviseur doet én hoe interessant dat eigenlijk kan zijn als mogelijke studie of carrière.Jongeren Bedrijven Dag groeit als kool

De bedrijvendag is in twee jaar tijd gegroeid als kool. In 2016 draaide alles nog om techniek en deden alleen scholieren van het Hooghuis ZuidWest mee. Dinsdag stapten liefst 1.300 jongeren van alle middelbare scholen in Oss en Heesch op de fiets voor drie verschillende rondleidingen. Met hun herkenbare gele hesjes bepaalden ze de hele dag het straatbeeld. Niet alleen voor de scholieren, ook voor de deelnemende bedrijven is de dag interessant. Zij ontmoeten er tenslotte tal van potentiële stagiaires en medewerkers.

Bron: Brabants Dagblad

 

Binnen kijken